luni, 28 iunie 2010

PARADOXUL ROMÂNESC…ŞI NU NUMAI

Un paradox al politicii româneşti, a discuţiilor de orice fel purtate în România de către guvernanţi, analişti politici, analişti economici, este că poporul cu oamenii săi nu există sub nici o formă în discursurile lor. Nu există pur şi simplu.
Se vorbeşte despre produs intern brut, salarii la bugetari, împrumuturi la FMI, programe de dezvoltare a ţării, a statului etc. Dar în toate aceste discursuri sau discuţii, lipseşte cel mai important element al unei societăţi umane.
Lipseşte fiinţa vie, românul locuitor al ţării. Acesta nu există. Se vorbeşte despre venituri bugetare, despre taxe şi impozite, dar toate discuţiile se pot purta la fel de bine şi cu o ţară goală, fără locuitori. La televizor există doar ţara numită Bucureşti.

Vremea, traficul, accidente, preţuri la orice, incendii, inundaţii stradale, etc. se referă în proporţie de 99,99% la ţara Bucureşti. Este primul semnal pe care poate să-l vadă orice persoană obiectivă, la prima ei vizită făcută pe meleagurile mioritice. Cel mai mult apare la televizor, ţara numită România, doar în ştirile de la ora 5.
Statul, parlamentul, guvernul, preşedinţia, sunt prezentate şi tratate în discursurile oricărui „gurist”, ca nişte fiinţe vii. Parlamentarii nu sunt vinovaţi pentru că emit legi idioate! Parlamentul este vinovat! Miniştri nu sunt vinovaţi că fac numai tâmpenii în domeniul pe care îl conduc! Guvernul este vinovat! Statul este prezentat în orice discurs a oricărui „gurist” economic sau politic, ca o entitate intangibilă, cu reacţii şi viaţă proprie, asupra căreia nici o fiinţă muritoare nu poate acţiona, având o viaţă proprie, necontrolabilă, dar spre norocul nostru al românilor, mai vin nişte indivizi în faţa noastră, a cetăţenilor, să critice comportamentul fiinţei STAT!
Ce învaţă un copil în creştere, când vede diferite placarde, puse pe diferite lucrări, şi pe care scrie mare, „Lucrare executată de primăria X” ?! Că primăria este o fiinţă care face ceva! Măi tov. primar, de când clădirea primăriei, este o fiinţă care face ceva?!? Înţelegeam să scrii anunţuri din astea, dacă făceai ceva din banii furaţi de tine în timpul mandatului !
Dar este o jignire a unora dintre noi, când pe banii cetăţenilor, luaţi cu japca prin taxe şi impozite, încerci să te lauzi că ai făcut ceva, ce erai obligat să faci, că de aceia ai fost ales de către locuitori ca reprezentant al lor ! Este dovedit de mii de ani, că războinicii îşi alegeau ca lider, pe cel mai bun dintre ei, vânătorii alegeau pe cel mai bun dintre ei, călătorii în drumurile lor alegeau pe cel mai bun dintre ei să îi conducă, dansatorii la hora satului alegeau pe cel mai bun să conducă hora, un grup de oameni inteligenţi alegeau pe cel mai inteligent ca lider, şi aşa mai departe.
Cea mai simplă logică, te duce la concluzia că nişte români proşti, vor alege ca primar al lor, pe unul mai prost ca ei. Deci la aşa locuitori, aşa primar. Şi nu trebuie să uităm, că aceiaşi logică, trebuie urmată şi la alegerile parlamentare. Aşa români, aşa parlament.
Bătălia închinată zeului „EURO”, a atins şi în România cote alarmante, care vor îndrepta viitorul românilor, în direcţia cea mai rea cu putinţă, a unei societăţi umane.

3 comentarii:

Blogatu - Jocuri Gratis spunea...

http://blogatu.ro/2010/06/concurs-analizeaza-jocuri-gratis-si-castiga-o-consola-nintendo-wii.html Te invitam la concurs. Participa si, daca ai noroc, castiga o consola Nintendo Wii!

Matei Crisstina spunea...

Domnul Dascalu, ma bucur tare mult ca am putut sa inteleg si eu (o pers de 18ani), o alta faţă, o alta abordare despre politica romaneasca, despre asa-zisele "institutii ale statului". aaa,...si tara numita Bucuresti...mi-a placut asta..aveti dreptate, vad zi de zi lucrul acesta, dar parca pana acum n-am putut sa numesc clar fenomenul. O sa va urmaresc mai des blogul.

PS: am inteles ca sunteti din Tecuci,eu mi-s din Matca! Doamne ajuta!

doru.dascalu spunea...

Contacteaza-ma pe mess la doru_dascalu si vei afla mai multe despre lume si despre rasa umana.