sâmbătă, 14 noiembrie 2009

NU TRAGEŢI ÎN PIANIST !

Dacă acum două sute de ani, acest înscris se găsea afişat în faimoasele „Saloon”-uri din vestul sălbatic al Statelor Unite, avea un rol bine determinat şi fiecare înţelegea asta. Patronul de local avea interesul să nu moară angajatul, căci atmosfera din local devenea ternă. Clienţii la rândul lor, respectau îndemnul, deoarece pianistul le crea atmosfera plăcută la un pahar de băutură.

Se poate face o comparaţie dintre acel Saloon din vestul sălbatic, cu România, care se află acum în…estul sălbatic. Cetăţenii români, sunt… patronul salonului. Şi cred că trebuie ca noi cetăţenii români, să scriem la vedere, pe un mare afiş, „Nu trageţi în guvernanţi!”
Bineînţeles că acest „tras” este o metaforă la „trasul” de critici şi acuzaţii la adresa guvernanţilor, oricând şi din orice poziţie, de către purtătorii de „armă”.
Cine sunt purtătorii de armă în salonul numit România?! Păi să vedem! Mass-media, cetăţeni obişnuiţi şi culmea culmilor, inclusiv guvernanţii, adică pianiştii. Toată lumea trage în toată lumea, iar românul pentru că este altfel decât toţi, trag şi unii în alţii.
Numai că de la o vreme, românii nu mai trag unii în alţii, nici în alţii, şi stau cu sufletul la gură, uitându-se cum „pianiştii” au început să tragă ei unii în alţii.
Se feresc cum pot, de loviturile plecate din „armele” pianiştilor, dar asistă cu stupoare cum există riscul ca pianiştii să se împuşte între ei şi românii să fie obligaţi să-şi caute alţi pianişti.
Ce fac pianiştii când trag unii în alţii?! Normal că sunt ocupaţi cu trasul! Mai cântă ceva în acest timp ?! Nu, nu mai cântă. Deci atmosfera din localul numit România, începe să devină din ce în ce mai sumbră, clienţii sunt plictisiţi de lupta dintre pianişti şi cât de curând o să trebuiască alţi pianişti în local. Greşeala că s-a ajuns aici, aparţine patronului de local, care de idiot ce este, nu a controlat de arme pe pianişti şi nu le-a confiscat.
A luat de bun ce au zis pianiştii, că ei nu au arme, că ei nu trag niciodată cu arma, şi că ei se vor ocupa numai cu cântatul la pian, ca să fie atmosfera plăcută în local şi lucrurile să meargă bine.
Ei uite că au minţit şi acum asistăm la împuşcăturile trase de pianişti unii în alţii, iar patronul şi clienţii, trebuie să se ferească cum pot de „gloanţele” lor, este haos total în localul România.
Nu ştiu când nu va mai fi patronul localului România, idiot, ca să aducă pianişti responsabili şi neînarmaţi, ca să aibă şi el un câştig.

Niciun comentariu: